Over ons

Nutrissues BV is opgericht door Esther Hagen-Plantinga, eind 2010. Esther Hagen-Plantinga is dierenarts, Europees erkend specialist veterinaire diervoeding (ECVCN), en in het bezit van een doctoraat op het gebied van diervoeding. Zij is tevens 12 jaar lang werkzaam geweest als Universitair Docent-Onderzoeker diervoeding aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Vanaf 2019 richt zij zich volledig op het geven van advies over diervoeding.

Naast de inhoudelijke diervoedingskennis biedt Nutrissues ook de aanvullende, praktische doorvertaling van nieuwe ideeën, producten en diensten. Met de marketingondersteuning van perCONCEPT initiëren en ondersteunen wij onder andere producenten, groothandels en dierenartspraktijken bij de marketing, communicatie en grafische doorvertaling van bijvoorbeeld ontwikkeling van nieuwe productlijnen, beursconcepten, reclamecampagnes, verpakkingsmaterialen, etc.
Lees meer…


Visie
Binnen de samenleving nemen huisdieren een steeds belangrijkere plaats in. Als volwaardig lid van het gezin wil een diereigenaar het beste voor zijn of haar dier. Voeding wordt daarbij zeer belangrijk geacht. Er worden steeds meer eisen gesteld aan kwaliteit en samenstelling. Dit leidt momenteel tot een verschuiving in hoe mensen hun dieren willen voeren. Was het jaren geleden nog zo dat meer dan 95% van de huisdieren werd gevoerd met complete honden- of kattenvoeding, nu wordt steeds vaker gezien dat diereigenaren zelf de voeding van hun hond of kat willen samenstellen.

nutrissues_visiebeeld

Daarnaast groeit er bij de consument in  toenemende mate aversie tegen het gebruik van geur- kleur-, en smaakstoffen, en worden als gevolg daarvan organische en biologische producten steeds populairder. De toenemende kritische houding van de diereigenaar wordt door veel petfood bedrijven gezien als een bedreiging. Anderen zien echter een mogelijkheid om nieuwe producten op de markt te zetten die tegemoet komen aan deze behoefte. Dit leidt momenteel tot een enorme toename aan biologische- organische- en rauw vleesproducten. Echter, kennis over welke weg ingeslagen dient te worden is vaak onvoldoende aanwezig . Het onbezonnen op de markt brengen van nieuwe producten kan tevens het zorgvuldig opgebouwde imago van een merk te gronde richten als deze producten niet voldoen aan de geschapen verwachtingen .

Daarnaast bestaat er in de gezondheidszorg een toenemend besef dat goede voeding een grote rol kan spelen bij therapie en preventie van ziekten bij zowel mens en dier. Echter, Daar waar de dierenarts vroeger als expert op gebied van diervoeding werd gezien wordt heden ten dage de kennis van de dierenarts in twijfel getrokken. Voor de dierenarts is deze situatie dus een uitgelezen kans om zichzelf met het geven van goed voedingsadvies positief te profileren bij de kritische huisdiereigenaar.

Esther Hagen-Plantinga: “Ik heb Nutrissues opgericht, omdat ik in mijn werk als docent en onderzoeker Diervoeding aan de Faculteit Diergeneeskunde steeds vaker geconfronteerd werd met een behoefte aan onafhankelijke diervoedingskennis.  Met een unieke mix van onafhankelijke expertise op het gebied van (klinische) diervoeding gecombineerd met een uitgebreide veterinaire achtergrond is een goede ondersteuning bij lastige voedingskwesties van zowel dierenarts als petfood industrie te realiseren.